Spi­na­zie­soep met no­ten­ge­hakt­bal­len

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel de ui en knoflook en snijd grof. Hak de walnoten fijn. Meng het gehakt met walnoten, ei, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en basilicum. Vorm gladde ballen. Verhit olie in pan en bak knoflook 2 min. Voeg spinazie, 1/2 l water en bouillontabletten toe, kook 5 min. op matig hoog vuur door. Roer regelmatig. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Laat de gehaktballen in soep in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden. Rooster de broodjes in broodrooster of onder hete grill in ca. 2 min goudbruin. Roer de soep goed door. Verdeel de soep over grote soepkommen. Geef de warme broodjes erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 644 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 24-25

Spinaziesoep met notengehaktballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­soep met no­ten­ge­hakt­bal­len

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 55 g walnoten
  • 350 g rundergehakt
  • 1 tl basilicum
  • 1 ei

Pel de ui en knoflook en snijd grof. Hak de walnoten fijn. Meng het gehakt met walnoten, ei, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en basilicum.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 450 g bladspinazie deelblokjes
  • 2 tabletten kippenbouillon

Vorm gladde ballen. Verhit olie in pan en bak knoflook 2 min. Voeg spinazie, 1/2 l water en bouillontabletten toe, kook 5 min. op matig hoog vuur door.

3
3
  • 2 tl basilicum

Roer regelmatig. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Laat de gehaktballen in soep in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.

4
4
  • 1 pak shoarmabroodje

Rooster de broodjes in broodrooster of onder hete grill in ca. 2 min goudbruin. Roer de soep goed door. Verdeel de soep over grote soepkommen. Geef de warme broodjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.