Groen­te­spie­sen met an­sjo­vis­dip

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit barbecue. Groenten schoonmaken. Aubergine en courgette in dikke plakken snijden. Plakken aubergine in vieren en courgette doormidden snijden. Paprika's in min of meer gelijke stukken snijden. Ui en knoflook uit pakket pellen. Ui in 4 plakken snijden. 1 teentje knoflook heel laten, rest fijnsnijden. Ansjovis laten uitlekken. Tijmblaadjes van takjes afrissen. 2 el olie met tijm en de groenteblokjes mengen. Aan stokjes rijgen. Stokbroden halveren, met wat olie bedruppelen en met teentje knoflook inwrijven. 5 el olie en boter verhitten in klein pannetje, fijngesneden knoflook en ansjovis erdoor roeren. Op laag vuur ansjovis smelten, roeren tot gladde saus is ontstaan. Ondertussen op barbecue of grill groentespiesen en brood roosteren. Ansjovisdip over 4 kommetjes verdelen, op 4 borden zetten en spiesen en brood erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 471 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.