Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Aard­bei­en­sor­bet met ba­si­li­cum

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 15 min bereiden
    • 240 min wachten
(10)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische nagerecht bevat de volgende ingrediënten: zoetstof in poedervorm, basilicum, aardbeien en balsamicoazijn Italiaans nagerecht 4 personen 45 kcal
3 10

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Los de zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water. Snijd 2 blaadjes basilicum in flinterdunne reepjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer (houd enkele mooie aardbeien apart ter garnering). Roer de suikersiroop, de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe het geheel over in een diepvriesdoos. Bevries de aardbeienpuree in ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de aardbeienpuree elk uur om met een vork en schraap daarbij de ijskristallen van de zijkanten. Serveer het ijs met de achtergehouden aardbeien en een blaadje basilicum.

Tip

Zitten er grote kristallen in het ijs? Laat het een beetje ontdooien en maak het weer smeuïg door er kort de staafmixer op te zetten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 45 kcal
  • Eiwit 1 g
  • Vet 0 g
  • Koolhydraten 10 g
Tags