Aard­bei­en­sor­bet met ba­si­li­cum

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Los de zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water. Snijd 2 blaadjes basilicum in flinterdunne reepjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer (houd enkele mooie aardbeien apart ter garnering). Roer de suikersiroop, de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe het geheel over in een diepvriesdoos. Bevries de aardbeienpuree in ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de aardbeienpuree elk uur om met een vork en schraap daarbij de ijskristallen van de zijkanten. Serveer het ijs met de achtergehouden aardbeien en een blaadje basilicum.

Tip:

Zitten er grote kristallen in het ijs? Laat het een beetje ontdooien en maak het weer smeuïg door er kort de staafmixer op te zetten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.