Cous­cous­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten

Onverwachte eters? Van deze goedgevulde salade maak je zo een portie meer.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Onverwachte eters? Van deze goedgevulde salade maak je zo een portie meer. 8 personen
3 106

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een grote schaal, schenk er hetl kokend water op en laat 5 minuten wellen. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de venkel in smalle partjes en de knoflook fijn. Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en de helft van de olie om in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan.
  3. Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak rul en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten en snijd de basilicum fijn. Schep het gehakt bij de groenten.
  4. Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalde.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1
  • 500 g couscous
  • 850 ml kokend water
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 venkelknol
  • 2 tenen knoflook

Doe de couscous in een grote schaal, schenk er hetl kokend water op en laat 5 minuten wellen. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de venkel in smalle partjes en de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie

Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en de olie om in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 50 g pijnboompitten
  • 15 g basilicum

Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak rul en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten en snijd de basilicum fijn. Schep het gehakt bij de groenten.

5
5
  • 75 g rucola
  • 50 g pittige kaas

Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalde.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.