Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

(69)waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Hak de pijnboompitten grof en kneed ze met het basilicum, de kaas, het broodkruim, de knoflook en de ricotta door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt zo groot als een walnoot (circa 40 stuks). Verhit de olie in een braadpan en bak de helft van de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Schep indien nodig een extra lepel olie bij het bakvet en bak het tweede deel van de gehaktballetjes. Lekker met grofgesneden brood en gemengde sla.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.