Ha­ring­sa­la­de met ap­pel

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in de breedte in smalle reepjes. Klop in een schaal de azijn met de mosterd glad en roer er 2 eetlepels olie door. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de haring, de appel en de sjalot door de dressing. Verhit de grillpan. Bestrijk het brood aan beide zijden dun met de rest van de olie. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant en leg het op vier borden. Verdeel er de haringsalade over en bestrooi met de peterselie. Direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.