Ha­ring­tar­taartje

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 kleine koffiekopjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in kleine blokjes (3-4 mm). Bestrijk de binnenkant van de koffiekopjes dun met de olie en bekleed ze met vershoudfolie.
  2. Meng in een schaal de haring met de radijs, crème fraîche, het citroensap, 1 el dille en peper en zout. Verdeel het haringmengsel over de koffiekopjes. Druk goed aan.
  3. Zet elk kopje omgekeerd op een bord. Verwijder voorzichtig het plasticfolie met het kopje, zodat de tartaartjes mooi op het bord terechtkomen. Garneer elk tartaartje met een toefje van de rest van de dille en peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.