Me­rin­gue met me­loen en fram­bo­zen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Splits de eieren en doe de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom en mix dit schuimig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker toe, vervolgens de maizena en mix tot het eiwitschuim stevig wordt. Schenk er 2 el port bij en mix nog 2 minuten. Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op het bakpapier en schep hier het eiwitschuim op. Bak het eiwitschuim in 90 minuten gaar. Zet de temperatuur van de oven 50 ºC lager als het schuim donker begint te kleuren. Laat de meringue nog minimaal 1 uur drogen, totdat de buitenkant stevig aanvoelt (maar de binnenkant nog zacht en kleverig is). Schep met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes uit de cantaloupe- en de watermeloen. Meng de meloenbolletjes met de frambozen en druiven, schenk de port erbij en laat het 1 uur intrekken. Leg de meringue op een schaal en schep het fruit erop.

Tip:

Meringue is luchtig schuimgebak van stijfgeklopt eiwit met suiker. Voor het beste resultaat: klop de eiwitten als ze op kamertemperatuur zijn, in een vetvrije kom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.