Gar­na­len met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ontdooi de garnalen en dep ze goed droog met keukenpapier. Pers 1 limoen uit, snijd de andere in 4 partjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in de kom de tomatenblokjes met de bosui, de helft van de koriander en de helft van de rode peper. Voeg het limoensap, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Zet de salsa tot gebruik apart. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook en resterende rode peper 30 seconden. Voeg de garnalen, komijn en paprikapoeder toe. Bak de garnalen 3-5 minuten op een matig vuur tot ze felroze kleuren. Strooi er de rest van de koriander over. Serveer de garnalen met de partjes limoen en tomatensalsa. Lekker met kleine bloemtortilla's of stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.