Mos­terd­blad met wit­lof, aard­bei­en en spek­jes

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
4 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak de spekreepjes in een koekenpan zachtjes bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Haal de blaadjes witlof los en snijd ze in grove stukken. Was de aardbeien, halveer ze en verwijder de kroontjes. Klop in een schaal een dressing van de azijn, olijfolie en mosterd. Roer er eventueel wat van het spekvet door en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de slamelange, witlof, aardbeien en spekreepjes luchtig door de dressing. Lekker bij geroosterd vlees.

Tip:

Deze salade is ook lekker als lunchgerecht. Garneer 'm dan met blokjes feta of schapenkaas (Salakis).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.