Ge­gril­de ro­ma­na­sla met to­maat

Ja, je kunt sla ook grillen. Dat geeft de frisse groente een goede bits en heerlijke smaak.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Ja, je kunt sla ook grillen. Dat geeft de frisse groente een goede bits en heerlijke smaak. 4 personen
4 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppen sla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren.
  3. Halveer de kroppen in de lengte. Pers de knoflook en roer door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie. Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2-3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.
  4. Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over, schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde romanasla met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ro­ma­na­sla met to­maat

1
1
  • 1 el peterselie
  • 3 rijpe tomaten

Snijd de peterselie fijn. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.

2
2
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 kroppen romainesla

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppen sla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Halveer de kroppen in de lengte. Pers de knoflook en roer door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie.

4
4

Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2-3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.

5
5
  • 1 el balsamicoazijn

Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over, schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.