Ge­gril­de cour­get­te­sa­la­de

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd 'm in de lengte in plakken van 1/2 cm. Bestrijk de appel en de courgette dun met olie en bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Leg de appel en de courgette op een ingevet rooster op de barbecue en gril aan beide kanten ca. 1 min. tot ze goudbruine streepjes hebben. Leg de gegrilde plakken appel en courgette dakpansgewijs in een schaal. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng 1 mespunt limoenrasp, 1 el limoensap, de korianderpoeder, de yoghurt, de honing en zout en (versgemalen) peper naar smaak in een kom. Schenk de dressing over de gegrilde appel en courgette. Bestrooi met de walnoten en de peterselie. Lekker met volkorenbrood.

Tip:

U kunt de salade een pittig accent geven en iets voedzamer maken door blokjes witte kaas (plak 150 g) toe te voegen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.