Ge­pof­te aard­ap­pels met...

....augurk en ei, cottage cheese en zalm of met kruidige tomatenblokjes.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht ....augurk en ei, cottage cheese en zalm of met kruidige tomatenblokjes. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan. Meng 1 tl zeezout met de boter. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter. Wikkel ze ruim in aluminiumfolie. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open en vul ze met een van de vullingen die hieronder staan.
  2. ...met augurk en ei: Meng 4 augurken, in plakjes, met 2 hardgekookte eieren, in blokjes, met 2 el mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper en bestrooi het met 2 el fijngesneden verse peterselie.
  3. ...met cottage cheese en zalm: Schep 100 g cottage cheese, 50 g gerookte zalmsnippers, 1-2 el citroensap en 2 el fijngesneden verse dille door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  4. ...met kruidige tomatenblokjes: Schep 2 tomaten, ontveld en in blokjes, 2 el basilicumblaadjes, grofgescheurd, 1 el balsamicoazijn en 1/2 tl zeezout door elkaar en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper. Garneer met enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappels met...

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pels met...

1
1
  • 4 aardappelen
  • 50 g boter

Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan. Meng 1 tl zeezout met de boter. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter.

2
2

Wikkel ze ruim in aluminiumfolie. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open en vul ze met een van de vullingen die hieronder staan.

3
3

...met augurk en ei: Meng 4 augurken, in plakjes, met 2 hardgekookte eieren, in blokjes, met 2 el mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper en bestrooi het met 2 el fijngesneden verse peterselie.

4
4

...met cottage cheese en zalm: Schep 100 g cottage cheese, 50 g gerookte zalmsnippers, 1-2 el citroensap en 2 el fijngesneden verse dille door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper.

5
5

...met kruidige tomatenblokjes: Schep 2 tomaten, ontveld en in blokjes, 2 el basilicumblaadjes, grofgescheurd, 1 el balsamicoazijn en 1/2 tl zeezout door elkaar en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper.

6
6

Garneer met enkele blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.