Pit­ti­ge kip met geu­ri­ge rijst en gem­ber­si­roop

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper en knoflook op hoog vuur al omscheppend even aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Breng op smaak met de gembersiroop en zout.
  2. Schep de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak al omscheppend de wokgroenten in 5 min. gaar. Roerbak de kip nog 1 min. mee. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

Tip:

Gembersiroop smaakt ook heel lekker in toetjes met ijs of door de yoghurt.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.