Var­kens­schnit­zel met to­nijn­may­o­nai­se

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke knoflookstengel in de lengte in 4 dunne staafjes. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi de bovenkant met peper. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en verdeel de knoflookstengel erover. Vouw het vlees dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees aan beide kanten dun met olie en bestrooi met peper.
  2. Pureer de tonijn met de kappertjes en resterende ansjovisfilets in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de mayonaise erdoor. Verdun de tonijnmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de schnitzels op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten per kant bruin en gaar. Serveer met de tonijnmayonaise erop geschept.

Tip:

Je kunt de tonijn met de kappertjes en de ansjovisfilets ook met een vork prakken. De tonijnmayonaise wordt dan grover van structuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.