Zo­mer­fruit-kwark­des­sert­taartje

Iets vieren doe je met dit fris en fruitige gebak van Hollandse bodem!

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Iets vieren doe je met dit fris en fruitige gebak van Hollandse bodem! 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water een paar min. weken tot ze helemaal zacht zijn. Meng de kwark met de suiker. Knijp de gelatine uit en los op in een kommetje kokend water. Roer de gelatine door de kwark.
  2. Meng ⅓ van de kwark met de cruesli en verdeel over de bodem van een kleine springvorm. Meng de rest van de kwark met de bevroren vruchten. Verdeel over de cruesli, stijk het glad en laat minimaal 60 min. in de koelkast staan. Haal een mes langs de rand tussen het kwarkmengsel en springvorm. Verwijder de springvormring en snijd de taart in punten.
video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Zomerfruit-kwarkdesserttaartje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­fruit-kwark­des­sert­taartje

1
1
  • 10 blaadjes gelatine

Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water een paar min. weken tot ze helemaal zacht zijn.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

2
2
  • 500 g kwark aardbei 0%
  • 2 el suiker

Meng de kwark met de suiker.

3
3
  • 6 el kraanwater

Knijp de gelatine uit en los op in een kommetje kokend water.

4
4

Roer de gelatine door de kwark.

5
5
  • 150 g cruesli balans rode vruchten

Meng ⅓ van de kwark met de cruesli en verdeel over de bodem van een kleine springvorm.

6
6
  • 300 g zomerfruit

Meng de rest van de kwark met de bevroren vruchten.

7
7

Verdeel over de cruesli, stijk het glad en laat minimaal 60 min. in de koelkast staan.

8
8

Haal een mes langs de rand tussen het kwarkmengsel en springvorm. Verwijder de springvormring en snijd de taart in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.