Kip­cur­ry met no­ten-au­ber­gi­ne­rijst

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aubergines wassen en in blokjes snijden (ca. 1 cm). Uien pellen en in ringen snijden. Koriander fijnhakken. In diepe pan 2 el olie verhitten en ui 2 min. bakken. Aubergine toevoegen en 3 min. roerbakken. Rijst erdoor scheppen. 1/2 l water en 1 tl zout toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 10 min. garen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Kipfilethaasjes met currypasta omscheppend 5 min. bakken. Suiker en klappermelk erdoor roeren, tegen de kook aan brengen en kip in saus op laag vuur 10 min. laten pruttelen. Helft van koriander door rijst scheppen. Rijst op vier borden scheppen. Kipcurry erop scheppen en koriander erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 698 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.