Pro­ven­çaal­se tor­til­la met zach­te gei­ten­kaas

Tortilla, de goedgevulde omelet uit Spanje, krijgt een Provençaalse touch.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Tortilla, de goedgevulde omelet uit Spanje, krijgt een Provençaalse touch. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Klop de eieren in een grote kom licht schuimig.
  2. Verhit in een diepe koekenpan de olie. Bak de ui knoflook, aardappelpartjes en de groenten 5 min. Bestrooi met de kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout. Schep de kaas erdoor.
  3. Schenk de losgeklopte eieren erover, laat op laag vuur met deksel op de pan in ca. 20 min. stollen. Laat de tortilla met behulp van een deksel op een platte schaal glijden. Snijd in punten en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Provençaalse tortilla met zachte geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se tor­til­la met zach­te gei­ten­kaas

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 6 eieren

Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Klop de eieren in een grote kom licht schuimig.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 425 g aardappelpartjes met schil
  • 400 g Provençaalse wokgroente
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 80 g Ron­de­lé fro­ma­ge de chè­vre

Verhit in een diepe koekenpan de olie. Bak de ui knoflook, aardappelpartjes en de groenten 5 min. Bestrooi met de kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout. Schep de kaas erdoor.

3
3

Schenk de losgeklopte eieren erover, laat op laag vuur met deksel op de pan in ca. 20 min. stollen. Laat de tortilla met behulp van een deksel op een platte schaal glijden. Snijd in punten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.