Ge­gril­de worst­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de uiteinden van de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper en de ui heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de chilipeper om met de helft van de olie en de azijn door de tomatenblokjes en rode ui. Breng deze tomatensalsa op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Doe de yoghurt, het ei, de peterselie, knoflook, komijn en het zout bij het gehakt. Kneed er met vochtige handen 12 worstjes van. Bestrijk de worstjes heel dun met de rest van de olie en gril ze op de hete barbecue in 5-7 min. bruin en gaar.
  3. Gril de shoarmabroodjes de laatste 2 min. mee (1 min. per kant). Serveer de worstjes direct met de tomatensalsa en de warme shoarmabroodjes.
video

To­ma­ten­sal­sa ma­ken

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 448 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde worstjes met pittige tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de worst­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 1 chilipeper
  • 1 rode ui

Verwijder de uiteinden van de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper en de ui heel fijn.

2
2
  • 2 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de chilipeper om met de olie en de azijn door de tomatenblokjes en rode ui.

3
3

Breng deze tomatensalsa op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 2 el verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el yoghurt
  • 1 ei
  • 2 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 400 g mager rundergehakt

Snijd de peterselie en knoflook fijn. Doe de yoghurt, het ei, de peterselie, knoflook, komijn en het zout bij het gehakt.

5
5
  • 1 el olijfolie

Kneed er met vochtige handen 12 worstjes van. Bestrijk de worstjes heel dun met de olie en gril ze op de hete barbecue in 5-7 min. bruin en gaar.

6
6
  • 4 shoarmabroodjes

Gril de shoarmabroodjes de laatste 2 min. mee (1 min. per kant). Serveer de worstjes direct met de tomatensalsa en de warme shoarmabroodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.