Zo­mer­se bief­stuk­sa­la­de

Met malse biefstuk maak je de lekkerste salade. Met een eenvoudige dressing en knapperige courgette.

(292)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met malse biefstuk maak je de lekkerste salade. Met een eenvoudige dressing en knapperige courgette. 4 personen
3 292

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en halveer de uien. Meng de azijn en olie tot een dressing. Bestrijk de courgette, ui en biefstuk met de helft ervan. Gril de courgette op de barbecue aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met het zeezout en peper.
  3. Pers de limoen uit en besprenkel de courgette met het sap. Gril de biefstuk op de barbecue in 5 min. rosé. Gril ondertussen de ui bruin en gaar. Snijd de courgette in stukken van 3 cm, de ui in parten en de biefstuk in dunne plakken.
  4. Doe de rucola in een schaal en verdeel de courgette, ui en biefstuk. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer direct.

Tip:

De salade wordt heerlijk fris als je er wat fijngesneden munt over strooit.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse biefstuksalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se bief­stuk­sa­la­de

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien

Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en halveer de uien.

3
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el milde olijfolie

Meng de azijn en olie tot een dressing.

4
  • 2 biefstukken

Bestrijk de courgette, ui en biefstuk met de helft ervan.

5
  • 1 tl grof zeezout

Gril de courgette op de barbecue aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met het zeezout en peper.

6
  • ½ limoen

Pers de limoen uit en besprenkel de courgette met het sap.

7

Gril de biefstuk op de barbecue in 5 min. rosé. Gril ondertussen de ui bruin en gaar.

8

Snijd de courgette in stukken van 3 cm, de ui in parten en de biefstuk in dunne plakken.

9
  • 75 g rucola

Doe de rucola in een schaal en verdeel de courgette, ui en biefstuk. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.