Spi­na­zie­la­sag­ne met moz­za­rel­la

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de takken met tomaten in 4 porties en leg de trosjes op een bakplaat. Breng op smaak met (versgemalen) peper en druppel er wat olie over. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes 3-4 min. tot ze openknappen. Bak ondertussen de plakjes pancetta in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur knapperig bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de bollen mozzarella elk in 6 plakken. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng in een kom 2 el citroensap met de pesto en schep dit om met de spinazie.
  3. Leg op 4 borden een plak mozzarella, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en verdeel hierover wat spinazie. Leg er een plakje pancetta op, daarop een plak mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Leg er weer wat spinazie en een plakje pancetta op. Dek af met de laatste plak mozzarella en maal er wat peper boven. Leg hier een trosje tomaatjes op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.