Pen­ne met as­per­ges en zalm

Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm.

(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm. 4 personen
3 291

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf en asperges in stukjes van 4 cm.
  2. Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
  4. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.
video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Penne met asperges en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met as­per­ges en zalm

1
1

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.

2
2
  • 1 kg witte asperges

Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf, en asperges in stukjes van 4 cm.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 250 g penne rigate

Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

4
4
  • 1 citroen
  • 250 g verse zalmfilets
  • 100 g ricotta

Rasp de schil van schoongeboende citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met de citroenrasp en de zalm door de pasta met asperges.

5
5

Breng op smaak met citroensap.

6
6

Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.

7
7
  • 15 g basilicum

Snijd het basilicum in dunne reepjes.

8
8

Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer het basilicum erdoor.

9
9

Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi het basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.