As­per­ges op ge­grild stok­brood

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken. Rooster de plakken stokbrood op een bakplaat onder de grill 1-2 minuten per kant goudbruin. Meng de yogonaise met de mosterd en bestrijk hiermee het geroosterde stokbrood. Leg de stokbroodjes op vier borden en verdeel de rucola en plakjes pekelvlees over de broodjes. Leg op elk broodje 1 of 2 asperges en breng op smaak met wat (versgemalen) peper. Serveer de stokbroodjes direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.