Maal­tijd­soep met groen­ten en ge­gril­de tofu

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de bouillon met de rijst, de preiringen en de limoenrasp aan de kook en laat het geheel 5 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg daarna de paprikareepjes en bleekselderij toe en laat de soep nog eens 3 minuten koken. Dep de tofu droog en bestrijk hem dun met olie. Verhit de grillpan en gril de tofu 3 minuten aan elke kant, keer hem voorzichtig. Laat de tofu een beetje afkoelen en snijd deze daarna in dunne reepjes. Draai het vuur uit en schep de tofu, de taugé en de bosui door de soep. Breng op smaak met (Japanse) sojasaus, peper en zout.

Tip:

De tofu wordt nog lekkerder als je 'm met sesamolie bestrijkt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.