Lauw­war­me aard­ap­pel­maal­tijd­sa­la­de

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
  2. Doe een laagje water in een pan en hang er een zeef in (of gebruik een stoompan). Laat de zeef het water niet raken. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan en stoom de sperziebonen in 10-14 min. gaar. Spoel de sperziebonen onder stromend water af, zodat ze niet te gaar worden. Halveer de langste bonen.
  3. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5-7 min. bruin en krokant. Snijd de knoflook en bosui fijn. Pers de limoen uit. Voeg het limoensap toe en roer de honing en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit. Schep de krieltjes en sperziebonen door het vlees en bestrooi de salade met de bosui. Serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme aardappelmaaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me aard­ap­pel­maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 500 g krieltjes

Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

2
2
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe een laagje water in een pan en hang er een zeef in (of gebruik een stoompan).

3
3

Laat de zeef het water niet raken. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan en stoom de sperziebonen in 10-14 min. gaar.

4
4

Spoel de sperziebonen onder stromend water af, zodat ze niet te gaar worden. Halveer de langste bonen.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g runderreepjes

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5-7 min. bruin en krokant.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 3 bosuien
  • ½ limoen
  • 1 tl honing

Snijd de knoflook en bosui fijn. Pers de limoen uit. Voeg het limoensap toe en roer de honing en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Draai het vuur uit. Schep de krieltjes en sperziebonen door het vlees en bestrooi de salade met de bosui. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.