Kom­kom­mer­lin­ten met gem­ber en se­sam­zaad

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren. Schep het sesamzaad op een bord om te voorkomen dat het gaar wordt. Halveer de komkommers in de lengte en haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Schil het vruchtvlees met een dunschiller in de lengte in lange linten. Bestrooi de komkommerlinten met wat zout en schep ze om met het gembermengsel. Schik de komkommerlinten tot een mooi bergje en bestrooi ze met sesamzaad. Serveer direct.

Tip:

Rijstazijn over? Je kunt het, net als bijvoorbeeld wijnazijn, ook gebruiken in salades.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.