Oos­ter­se kip

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de sojasaus, de suiker en de sherry in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook. Laat net zolang koken tot het een dikke marinade is. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de repen kipfilet met de marinade en laat ze minstens een halfuur rusten. Verhit een grillpan. Bestrijk de repen kipfilet dun met olie en gril ze in 5-6 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin tot beide kanten een mooi ruitmotief hebben. Snijd de kipfilet dwars in reepjes en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.