Mez­ze met dol­ma's, au­ber­gi­ne­pu­ree en sa­la­des

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 809 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
2 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aubergine inprikken en in oven van 200 °C in ca. 15 min. gaar laten worden. Worteltjes in plakjes snijden. 3/4 van wortel 5 min. koken. Afgieten. Knoflook pellen en persen. Citroenen raspen en uitpersen. Peterselie fijnhakken. Auberginevruchtvlees uit schil scheppen. Fijnprakken en beetje bij beetje 3 el olijfolie en 1/3 van knoflook, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl kerriepoeder en 1 el peterselie toevoegen. Gekookte wortel mengen met 3 el olijfolie, 1 tl kerriepoeder, 2 el peterselie, helft citroenrasp, 1 el citroensap. Kaas mengen met 3 el olijfolie, rest citroenrasp, 1 el citroensap, 1/3 van knoflook, rauwe wortel, 1/2 el zout, 1/2 el peper en rest peterselie. Broodjes bestrijken met rest knoflook en 1 el olie. In oven 3 min. verwarmen. Dolma's en gerechtjes over vier borden verdelen en broodjes erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 809 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.