Worst en kriel­tjes met boon­tjes­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 469 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Meng de krieltjes met de olie. Verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie en vouw goed dicht. Bereid de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Leg de worst op de barbecue en gril in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar. Leg de pakketjes met krieltjes ernaast en pof in ca. 10 min. gaar. Knip de bieslook fijn en meng tot een dressing met de azijn en mosterd. Meng door de boontjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de worst met de aardappeltjes en salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 469 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 20-21

Worst en krieltjes met boontjessalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worst en kriel­tjes met boon­tjes­sa­la­de

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 425 g gekruide minikrieltjes
  • 2 el olijfolie

Meng de krieltjes met de olie. Verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie en vouw goed dicht.

3
3
  • 210 g stoomgroenten sperziebonen snijbonen sugar snaps

Bereid de groenten volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

4
4
  • 260 g worst met tuinkruiden

Leg de worst op de barbecue en gril in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar. Leg de pakketjes met krieltjes ernaast en pof in ca. 10 min. gaar.

5
5
  • 25 g verse bieslook
  • 6 el azijn
  • 1 tl mosterd

Knip de bieslook fijn en meng tot een dressing met de azijn en mosterd. Meng door de boontjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Serveer de worst met de aardappeltjes en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.