Ge­gra­ti­neer­de biet­jes, no­ten en gei­ten­kaas

Dagje zonder vlees of vis? Dit topgerecht bevat lekker veel groenten, noten én kaas.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dagje zonder vlees of vis? Dit topgerecht bevat lekker veel groenten, noten én kaas. 4 personen
4 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maakt de bietjes schoon en snijd in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in schuine plakjes. Hak de pecannoten grof. Rasp of snijd de geitenkaas in dunne plakken.
  2. Pel de knoflook en pers fijn. Verdeel de knoflook over het brood, bestrijk met druppels olie en peper. Smeer de ovenschaal in met de helft van de olie. Leg de bietjes, noten en de helft van de uitjes in de schaal. Bestrooi met peper en besprenkel met druppels azijn.
  3. Verdeel de geitenkaas erover. Verhit 4 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten. Leg het brood op de bakplaat en verhit 3 min. onder de grill. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, peper en eventueel zout. Meng de salade met de rest van de bosuitjes en dressing. Serveer de gegratineerde bietjes met warm brood en salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 774 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 20-21

Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de biet­jes, no­ten en gei­ten­kaas

1
1
  • 500 g gekookte bietjes
  • 3 g bosuitjes
  • 80 g pecannoten
  • 250 Hollandse geitenkaas

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maakt de bietjes schoon en snijd in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in schuine plakjes. Hak de pecannoten grof. Rasp of snijd de geitenkaas in dunne plakken.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie

Pel de knoflook en pers fijn. Verdeel de knoflook over het brood, bestrijk met druppels olie en peper. Smeer de ovenschaal in met de olie. Leg de bietjes, noten en de helft van de uitjes in de schaal. Bestrooi met peper en besprenkel met druppels azijn.

3
3
  • 1 ciabatta con noci

Verdeel de geitenkaas erover. Verhit 4 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten. Leg het brood op de bakplaat en verhit 3 min. onder de grill.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 6 el balsamicoazijn
  • 80 g rucola slamelange

Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, peper en eventueel zout. Meng de salade met de rest van de bosuitjes en dressing. Serveer de gegratineerde bietjes met warm brood en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.