Ka­bel­jauw met bloem­kool en si­naas­ap­pel

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloemkool schoonmaken, in heel kleine roosjes verdelen. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel onder kraan goed schoonboenen. Schil raspen en sinaasappel uitpersen. In brede diepe pan olie verhitten en ui 1 min. bakken. Sinaasappelschil erdoor roeren. Tomaten met vocht, sinaasappelsap en bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en tomaten met houten lepel fijndrukken. Bloemkool toevoegen. Op matig hoog vuur met deksel 3 min. koken. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Helft peterselie toevoegen aan pan. Visfilets (eventueel grote stukken halveren) in saus leggen. Op laag vuur met deksel in ca. 8 min. gaar laten worden. Ondertussen in droge koekenpan aardappelschijfjes bruinbakken. Visgerecht en aardappeltjes over vier borden verdelen. Rest peterselie over vis strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 342 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.