Zee­vruch­ten met sel­de­rij en to­maat­jes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
2 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleekselderij wassen. Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden. Stengels in smalle boogjes snijden. Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten. Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 min. bakken. Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken. Stokbrood in schuine plakjes snijden. Zeevruchten in diepe borden scheppen. Selderijgroen erover strooien. Stokbrood apart erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 547 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.