Ge­wok­te as­per­ges en prei met var­kens­fi­let

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

De aardappels wassen. In pan laagje koud water, 1 tl zout en aardappels (met schil) aan de kook brengen en 15-20 minuten koken. Afgieten. Asperges dun schillen. Onderkant eventueel verwijderen en asperges schuin in dunne plakjes snijden. Prei schoonmaken, in ringen snijden. Peterselie schoonmaken, fijnhakken. Koekenpan verhitten en filetlapjes 2 min. aan elke kant bruinbakken. In wok olie verhitten en hierin asperges, prei en kerriepoeder 8 min. roerbakken. Mosterd, 1/2 dl warm water toevoegen en even opschudden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Helft peterselie erdoor scheppen. Aardappels op vier borden leggen, opensnijden en met (grof) zout en rest peterselie bestrooien. Groenten over borden verdelen en vlees erbij leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 526 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.