Ko­kos­na­si met kip­sa­té en kroe­poek

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Steek ondertussen de barbecue aan. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper uit het groentepakket en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  2. Bereid de kipsaté volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue. Verhit de olie in een wok en roerbak de nasigroente en peperringetjes 5 min. Voeg het water, de kruidenmix en ketjap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 3 min. mee. Voeg de kokos en rijst toe en laat het geheel goed warm worden. Schep de nasi op borden en serveer met de saté, satésaus en kroepoek.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte broccoliroosjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 827 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 18-19

Kokosnasi met kipsaté en kroepoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­na­si met kip­sa­té en kroe­poek

1
1
  • 350 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2
2

Steek ondertussen de barbecue aan.

3
3
  • 450 g nasigroenten

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper uit het groentepakket en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

4
4
  • 350 g kipsaté
  • 1 el olie

Bereid de kipsaté volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue. Verhit de olie in een wok en roerbak de nasigroente en peperringetjes 5 min.

5
5
  • 150 ml kraanwater
  • 50 g mix voor nasi
  • 3 el ketjap

Voeg het water, de kruidenmix en ketjap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g gemalen kokos

Bak 3 min. mee. Voeg de kokos en rijst toe en laat het geheel goed warm worden.

7
7
  • 60 g kroepoek

Schep de nasi op borden en serveer met de saté, satésaus en kroepoek.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte broccoliroosjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.