Ge­pof­te aard­ap­pels met ge­wok­te pa­pri­ka-ma­ïs

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels met schil 5 min. koken in water. Oven voorverwarmen op 200 °C. Knoflook pellen en snipperen. Helft boter mengen met knoflook, 1/2 tl zout en paprikapoeder. Aardappels half doormidden snijden, 1/4 paprikaboter erin doen en op groot stuk aluminiumfolie leggen. Goed dichtvouwen en op bakplaat leggen. Aardappels in midden van hete oven in 15 min. gaarpoffen. Ondertussen paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Maïs laten uitlekken. In wok rest van boter verhitten, paprika toevoegen 3 min. wokken. Maïs, zout en peper toevoegen, 1 min. roerbakken. De gepofte aardappels op vier borden leggen, de kip er mooi over verdelen en de roergebakken paprika erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 426 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.