Frie­se wit­lofstamp­pot

(72)waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 72

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet

Bereiden

Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Snijd het onderste stronkje van de witlof af en haal met een appelboor de kern eruit. Verhit in een hapjespan de helft van de boter. Voeg de witlof en het bouillontablet toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan in 20 minuten gaarstoven. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en (versgemalen) peper. Verwarm de grill. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en schep ze door de witlof. Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de nagelkaas en de rest van de boter erover. Zet de schaal onder de grill en laat de kaas in 2-3 minuten bruin kleuren. Lekker met gerookte zalm!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.