Lams­bief­stuk met ba­si­li­cum­korst­je

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine lage ovenschaal
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer het basilicum en de fijngesneden peterselie inclusief de steeltjes erdoor, zodat een kruimig mengsel ontstaat. Voeg al draaiend de mosterd en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng het kruidenmengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de ovengrill voor. Dep de lamsbiefstukjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsbiefstukjes op hoog vuur in 1-2 minuten per kant bruin. Leg de lamsbiefstukjes naast elkaar in de ovenschaal en verdeel het kruiden-broodmengsel erover. Druk het mengsel licht aan en schuif de schaal 15 centimeter onder de hete grill. Laat het kruidenkorstje in 2-3 minuten licht kleuren. Lekker met aardappelpuree, sugarsnaps en gegrilde (tros)tomaten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.