Wa­ter­kers­sa­la­de met avo­ca­do

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de uienringen 5 min. in een bakje met ijskoud water en laat uitlekken op keukenpapier. Klop een dressing van de azijn en 3 el olie. Meng er 10 g van de kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in 3-4 min. gaar. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen.
  3. Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd in plakjes. Schep om met de sinaasappel. Schep de waterkers om met de dressing en leg de kip, het avocado-sinaasappelmengsel en de uienringen erop. Bestrooi de salade met de rest van de blauwaderkaas. Lekker met brood met boter.

Tip:

Deze salade is ook erg lekker met rucola (zak 75 g) of eikenbladsla (zak 100 g).

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.