Broc­co­li­cous­cous met wit­te kaas

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de citroen. Schep het citroensap en de olie door de couscous en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de couscous ten minste 10 minuten staan. Laat de tuinerwten ontdooien. Snijd met een groot scherp mes het buitenste laagje van de broccoli, zodat de broccoli in korreltjes uiteenvalt. Snijd de broccolikorrels fijn. Verwijder de muntblaadjes van de takjes, snijd de blaadjes heel fijn en verkruimel de kaas. Schep de broccolikorrels, de ontdooide tuinerwten en de munt door de couscous en bestrooi het gerecht met de verkruimelde kaas. Serveer direct.

Tip:

De tuinerwten kunt u ontdooien door ze even in kokend water te dompelen. Ze blijven dan mooi groen en lekker knapperig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broccolicouscous met witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­cous­cous met wit­te kaas

1
1
  • 200 g couscous
  • 1 citroen

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de citroen.

2
2
  • 3 el olijfolie extra vierge

Schep het citroensap en de olie door de couscous en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de couscous ten minste 10 minuten staan.

3
3
  • 100 g tuinerwten
  • 400 g broccoli

Laat de tuinerwten ontdooien. Snijd met een groot scherp mes het buitenste laagje van de broccoli, zodat de broccoli in korreltjes uiteenvalt.

4
4
  • 3 takjes munt
  • 150 g witte kaas

Snijd de broccolikorrels fijn. Verwijder de muntblaadjes van de takjes, snijd de blaadjes heel fijn en verkruimel de kaas.

5
5

Schep de broccolikorrels, de ontdooide tuinerwten en de munt door de couscous en bestrooi het gerecht met de verkruimelde kaas. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.