Ge­vul­de bleek­sel­de­rij

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de belegen kaas en ricotta in blokjes. Schep de ricotta om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in, leg de bleekselderij erin en verdeel het kaasmengsel erover. Bestrijk dun met olie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Snijd de tuinkers fijn. Verdeel de tuinkers over de vulling. Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.

Tip:

Zin in pittig? Meng een theelepel mierikswortel door het kaasmengsel, dat versterkt de smaak van de tuinkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de bleek­sel­de­rij

1
1
  • 8 stengels bleekselderij

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren. Breng op smaak met peper en zout.

2
2
  • 100 g belegen kaas
  • 200 g ricotta

Snijd de belegen kaas en ricotta in blokjes. Schep de ricotta om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 tl olijfolie

Vet de ovenschaal in, leg de bleekselderij erin en verdeel het kaasmengsel erover. Bestrijk dun met olie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.

4
4
  • 1 bakje tuinkers

Snijd de tuinkers fijn. Verdeel de tuinkers over de vulling. Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.