Mi­hoen met kip en gar­na­len

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak op middelhoog vuur de kip goudbruin. Schep de paprikareepjes en de champignonroerbakmix erbij. Bak al omscheppend op hoog vuur tot de paprika begint te verkleuren. Breng het gerecht op smaak met de gembersiroop en sojasaus.
  2. Schep de garnalen erdoor en warm ze nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mihoen over kommen en schep het garnalen-kipmengsel erop. Bestrooi het geheel met bosui en serveer direct.

variatietip:

Gembersiroop is ook heerlijk in yoghurt of in mineraalwater met een partje limoen.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mihoen met kip en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen met kip en gar­na­len

1
1
  • 300 g mihoen
  • 1 gele paprika

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • 400 g champignonroerbakmix

Verhit de olie in een wok en bak op middelhoog vuur de kip goudbruin. Schep de paprikareepjes en de champignonroerbakmix erbij.

3
3
  • 2 el gembersiroop
  • 3 el Japanse sojasaus

Bak al omscheppend op hoog vuur tot de paprika begint te verkleuren. Breng het gerecht op smaak met de gembersiroop en sojasaus.

4
4
  • 100 g jumbogarnalen
  • 3 bosuitjes

Schep de garnalen erdoor en warm ze nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes.

5
5

Verdeel de mihoen over kommen en schep het garnalen-kipmengsel erop. Bestrooi het geheel met bosui en serveer direct.

variatietip:

Gembersiroop is ook heerlijk in yoghurt of in mineraalwater met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.