Ri­cot­ta­taart met to­maat

  • voorgerecht
  • 12 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 12 stuks
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de tomaten in de taartvorm. Doe de olie en het zout erover en de rozemarijn (uit mix) erbij. Zet de vorm 5 minuten in de oven, haal hem eruit en laat de tomaten afkoelen.
  2. Verwijder de rozemarijn en zet de oven even uit. Ris de tijm (uit mix) van de takjes en kneed die met de bloem, boter, 2 eieren en wat zout tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Hak de salie (uit mix) en meng die met 2 eieren, de ricotta en de kaas. Schep de tomaten erdoor (houd er 8 apart). Doe de vulling in de taartvorm. Zet de oven op 200 °C. Rol 4/5 deel van het deeg dun uit en leg het over de taartvorm. Druk de randen aan. Rol de rest van het deeg uit, maak met lettervormpjes een tekst en plak die met het losgeklopte eiwit van het laatste ei op de taart. Bestrijk met het eigeel en bak in 45 minuten gaar.
  4. Snijd de taart in punten en serveer met de sla en de tomaatjes.

Tip:

Ook lekker bij de lunch of als borrelhapje.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.