Aard­ap­pel­scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes

Met een Provençaals tintje.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een Provençaals tintje. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 4 el olie in een wok. Bak de krieltjes in 10 min. gaar en bruin. Voeg de laatste 4 min. de groenten en champignons toe en bak mee. Verhit 3 el olie in een andere koekenpan en bak de chipolata rondom bruin.
  2. Laat op matige temperatuur 10 min. garen. Neem de chipolata uit de pan en snijd in stukjes. Breng de krieljtes en groenten op smaak met de kuiden, peper en eventueel zout. Verdeel de krieljtes en groenten oevr de borden. Verdeel de stukjes chipolata erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 16-17

Aardappelschotel met chipolataworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes

1
1
  • 7 el zonnebloemolie
  • 900 g kleine krieltjes
  • 400 g Provençaalse roerbakmix
  • 200 g gesneden champignons
  • 300 g chipolataworstjes

Verhit 4 el olie in een wok. Bak de krieltjes in 10 min. gaar en bruin. Voeg de laatste 4 min. de groenten en champignons toe en bak mee. Verhit 3 el olie in een andere koekenpan en bak de chipolata rondom bruin.

2
2
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden

Laat op matige temperatuur 10 min. garen. Neem de chipolata uit de pan en snijd in stukjes. Breng de krieljtes en groenten op smaak met de kuiden, peper en eventueel zout. Verdeel de krieljtes en groenten oevr de borden.

3
3

Verdeel de stukjes chipolata erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.