Tofu met cas­hew­no­ten­saus

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn. Rasp de schil van de citroen. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook. Voeg de kokosmelk en knoflook toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker en citroenrasp erdoor en laat het geheel op laag vuur 10 min. zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.
  2. Snipper de ui. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de roerbakmix en ui 4-6 min. Verhit 1 el olie in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu 5 min. aan beide kanten.
  3. Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met de tofu en cashewnoten.

serveertip:

Lekker met komkommersalade.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 16-17

Tofu met cashewnotensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu met cas­hew­no­ten­saus

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 citroen

Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn. Rasp de schil van de citroen.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml kokosmelk

Verhit de olie in een koekenpan. Pers de knoflook. Voeg de kokosmelk en knoflook toe en breng aan de kook.

4
4
  • 1 el bruine basterdsuiker

Roer de cashewnoten, suiker en citroenrasp erdoor en laat het geheel op laag vuur 10 min. zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.

5
5
  • 1 ui
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 g Thaise roerbakmix

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en ui 4-6 min.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie
  • 375 g tofu

Verhit de olie in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu 5 min. aan beide kanten.

7
7

Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met de tofu en cashewnoten.

serveertip:

Lekker met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.