Ge­ma­ri­neer­de spek­lap­jes met bie­ten

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schoonboenen, inprikken en in magnetron op 700 watt in ca. 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels afgedekt in keukenhanddoek ca. 10 min. laten nagaren. Ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Bieslook fijn knippen. Speklapjes in koekenpan zonder boter in ca. 4 min. aan beide kanten bruinbakken. Speklapjes uit pan halen en warm houden. In vet van speklapjes appel en ui ca. 4 min. bakken. In pan bietjes met 2 el water zachtjes verwarmen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Crème fraîche met grootste deel van bieslook en zout losroeren. Aardappels over vier borden verdelen. Iets opensnijden. Crème fraîche erop scheppen en met rest van fijn geknipte bieslook garneren. Bietjes met ui en appel mengen en naast aardappel serveren. Speklapjes op bietjes leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.