Pa­pri­ka­brood­jes

  • brunch
  • 6 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch 6 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • satéprikker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed in een kom het broodmix met de boter en 150 ml lauw water tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 10 min. rijzen.
  2. Kneed de paprika en dille door het deeg. Verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat onder een schone theedoek 30 min. narijzen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de paprikabroodjes in ca. 10-15 min. goudbruin en gaar. Prik er een satéprikker in, komt deze er schoon uit, dan zijn de broodjes gaar.

Tip:

Wilt u het broodje nog meer aankleden? Kneed dan kleine stukjes walnoot door het deeg.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.