Ge­vul­de to­ma­ten met roer­ei en blauw­a­der­kaas

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch 6 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel (vruchtvlees en pitjes worden niet gebruikt). Klop de eieren in een kom los en voeg wat zout en peper toe. Smelt de boter in een koekenpan. Giet de losgeklopte eieren in de pan, voeg de blokjes kaas toe en laat het eimengsel al roerend op een zacht vuur stollen. Neem de pan van het vuur. Verdeel het roerei over de uitgeholde tomaten en leg er enkele blaadjes rucola op. Serveer direct.

Tip:

Je kunt de gevulde tomaten ook warm serveren. Zet ze (gevuld, maar zonder de rucola) 10 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.