Si­naas­ap­pel­jam

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 1 stuks
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • schoon jampotje (ca. 300 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en de limoen zo fijn mogelijk en pers de vruchten uit. Breng in een grote pan water aan de kook, draai het vuur laag en hang er een kleinere pan of kom in met een inhoud van ten minste 1 liter. De bodem van de pan/kom mag die van de pan met water niet raken. Mix de eieren met de suiker en de citrusrasp 2 min. tot het geheel wat lichter van kleur is. Schenk het citrussap erbij en mix nog 30 seconden. Voeg de boter toe en doe het geheel over in de kleinere pan of kom in het warmwaterbad. Blijf 10 min. mixen tot er een gladde, smeuïge crème ontstaat. Zeef de jam eventueel door een fijne zeef en giet 'm in een jampot. Lekker op Frans stokbrood.

Tip:

In een afgesloten pot is de jam ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast. In de diepvries blijft hij twee maanden goed.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.