Pi­kan­te ta­pe­na­de

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 1 stuks
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pureer de olijven, peppadews, tomaten, ansjovisfilets en olie in een keukenmachine of met de staafmixer tot een grove pasta. Breng op smaak met (versgemalen) peper en citroensap. Schep de tapenade in een kommetje en serveer direct. Lekker met in repen gesneden Bourgondisch vloerbrood.

Tip:

Je kunt deze tapenade het beste bewaren in schone plastic bak. Afgedekt en in de koelkast is de tapenade twee weken houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.