Cour­get­te­souf­flé

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 6 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 muffinvormpjes/soufflévormpjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren, doe de eiwitten in een kom en roer het eigeel los in een andere kom. Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor tot deze geheel is opgenomen. Laat even gaar worden. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Laat 2-3 min. gaar worden en roer door met een garde. Draai het vuur uit en roer het eigeel erdoor. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout. Schep de courgette en kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en zout. Spatel de eiwitten erdoor. Verdeel het beslag over de ramequins en bak de soufflés in de oven in 30 min. bruin. Open de oven niet eerder, want dan zakken ze in. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.